Reflectieborrel

Vele bedrijven houden regelmatig een borrel ter bevordering van de interne relaties en de werksfeer. Tijdens een borrel kunnen mensen op een informele manier het gesprek met elkaar aangaan. Met de reflectieborrel kan je hier een inspirerende tint aan geven. 

 

Wat is een reflectieborrel?

Een reflectieborrel levert gezelligheid mét diepgang op. Door eerst op inspirerende wijze invulling te geven aan een thema (in overleg), wordt daarna door middel van reflectiekaarten een goed gesprek op gang gebracht.

Het is gebruikelijk dat mensen praten met anderen die ze al kennen op borrels. De reflectieborrel kan worden ingezet als tool om kruisbestuiving tussen bijv. nieuwe collega’s of verschillende afdelingen te realiseren.

Het beantwoorden van een reflectiekaart, werkt drempelverlagend om met een (on)bekende collega te spreken en reflecteren.

Deze uitwisseling maakt dat collega’s elkaar beter leren kennen en een band opbouwen. Organisaties kunnen een 2 uur durende reflectieborrel inhuren, deze wordt inhoudelijk volledig verzorgd voor u.

 

Voordelen Reflectieborrel

  Kruisbestuiving tussen afdelingen
Informele gelegenheid tot netwerken
Memorabel moment met collega’s
Inspiratie opdoen
Teambuilding
Moment van zelfreflectie
Creëren van een podium voor de mening en visie van de werknemer